Sterke Communities

Eind 2018 zijn door Stérk.Brabant en de Provincie Noord-Brabant de eerste stappen gezet voor de proeftuin Sterke Communities. Herenboeren Wilhelminapark, De Groene Vrijwilliger en De Wijkzuster gingen daarbij de afgelopen 1,5 jaar aan de slag met hun vraagstuk voor een duurzame community. Corporate Antropoloog Walter Faaij begeleidde de initiatieven hierbij en gaf advies en tips.

Lees ook het artikel Lessen uit de proeftuin Sterke Communities.

01

DE GROENE VRIJWILLIGER

Hoe zorgen we voor meer diversiteit in onze community? Dat was de vraag van De Groene Vrijwilliger bij de proeftuin Sterke Communities. In de zoektocht naar een duurzame community ontdekte de vrijwilligersorganisatie hoe zij kunnen bouwen aan de toekomst.

02 SAMEN LEREN IN DE WIJK

Hoe zetten we ons verhaal goed neer en binden we verschillende groepen? Dat was de vraag van De Wijkzuster bij de proeftuin Sterke Communities. In de zoektocht naar een duurzame community ontdekte de vrijwilligersorganisatie hoe zij verder kunnen bouwen.

03 HERENBOEREN

Hoe houden we onze community meer ‘volhoudbaar’? Dat was de vraag van Herenboeren Wilhelminapark tijdens de proeftuin Sterke Communities. In hun zoektocht naar een duurzame community ontdekten zij dat het vooral samen moet.