Nieuw: online community BroedplaatsZ – Zelfzorg en Corona

Zorgbelang Brabant | Zeeland maakt zich hard voor een mensgerichte samenleving. Een samenleving waarin iedereen kan meedoen, op een manier die past, hoe het leven ook loopt. Mee kunnen doen betekent voor iedereen iets anders. Daarom zijn we geïnteresseerd in wat mensen bezighoudt, wat zij belangrijk vinden en wat zij nodig hebben om mee te kunnen doen.

Vanuit deze visie startte Zorgbelang op 1 september 2020 een pilot community rondom het thema 'zelfzorg en corona'. Een thema gericht op meedoen ondanks het coronavirus dat ons allemaal sinds begin dit jaar in de greep houdt.

Herkenning en inspiratie

Sinds 1 september lees je in de community informatie, vragen en tips over wat je zelf kunt doen in deze coronatijden. Bijvoorbeeld over mentaal en lichamelijk welbevinden, kwaliteit van leven en meedoen in de samenleving. Hierbij ligt de focus op positiviteit en goede voorbeelden. Dit maakt de groep ‘Zelfzorg en Corona’ een plek waar je je (h)erkend, gehoord en geïnspireerd kunt voelen, én uitgenodigd om ook je eigen ervaringen en suggesties met anderen te delen!


“Samen broeden we op dit thema. Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen, goede voorbeelden en ideeën. Wat werkt er goed voor jou? Wat zijn jouw uitdagingen? We gaan graag met je in gesprek op deze pagina, omdat het ons kan helpen Brabant gezonder en veerkrachtiger te maken.”

Signalen verzamelen en meningen peilen

Zorgbelang verzamelt knelpunten, signalen en goede ideeën die voortkomen uit de gedeelde ervaringen en discussies in de online community. Waar nodig worden deze gedeeld met zorgorganisaties of overheden. Maar het werkt ook andersom: als zich knelpunten in de zorg of bij overheden voordoen, wordt de mening van de groepsleden gevraagd. Dit alles met het doel om zorg en welzijn te verbeteren.

Word lid en deel jouw ervaring!

Vind jij het ook belangrijk dat iedere Brabander kan meedoen in de samenleving op de manier die voor hem of haar het best passend is? Wij kunnen jouw hulp goed gebruiken! Word lid van de community ‘BroedplaatsZ – Zelfzorg en Corona’ en deel je mening of ervaring.

Meer weten?

Wil je eerst meer weten over deze pilot community? Projectleiders Margit Ruis en Sanne Peeters vertellen je er graag over.

Sanne Peeters

06 – 13 68 27 38 speeters@zorgbelang-brabant.nl

Margit Ruis

06 – 24 41 61 02 mruis@zorgbelang-brabant.nl