Trainingsaanbod Academie Zorgbelang

Ook in 2019 kun je jouw kennis weer verdiepen en verbreden bij Academie Zorgbelang. Wij hebben een mooi aanbod van trainingen en workshops samengesteld. Veelal praktijkgericht, waarbij je zelf aan de slag gaat, want je leert vooral door het te doen!

Geld voor jouw idee: crowdfunding en andere financieringsbronnen

Op zoek naar geld voor een idee, plan of project, of ben je speciaal geinteresseerd in de mogelijkheden die crowdfunding biedt? Elke manier van geld werven heeft zijn voor- en nadelen. In deze workshop passeren ze allemaal de revue. Na afloop van deze workshop weet je welke financieringsbron het beste past bij jouw idee of project!

Zorgvuldig omgaan met vrijwilligers

Werken met vrijwilligers vergt een eigen aanpak. Het betekent oog hebben voor de mensen binnen je organisatie. En daarbij uiteraard zorgvuldig met hen omgaan. Je gaat aan de slag met de ‘5xB methode’ en leert deze succesvol toepassen in je eigen organisatie.

Samen aan de slag met het behalen van je maatschappelijke doelen!

Hoe lever je met jouw project, activiteit of initiatief een maximale bijdrage aan de (maatschappelijke) doelen die je stelt? Hoe kom je, samen met de mensen om wie het gaat, tot een aanpak die echt impact heeft? Tijdens deze workshop maak je kennis met het begrip ‘impact’ en krijg je inzicht in wat dit voor jouw organisatie of initiatief kan betekenen.

Signalen uit de jeugdhulp: wat kun je ermee?

Ben jij beleidsmaker jeugd, jeugdhulpverlener of heb je te maken met jeugdhulp? Ontdek in een leerzame workshop op welke wijze je de signalen uit de jeugdhulp kan inzetten om je werk voor de doelgroep te verbeteren. En krijg handvatten voor verdere ontwikkeling van jouw beleid en aanpak.

'Geen gebakken lucht': inspirerend vertellen over het waarom, hoe en wat van je organisatie

Wil jij duidelijk kunnen vertellen waar jouw organisatie voor staat en waarom je de dingen doet zoals je ze doet? Dan is deze workshop iets voor jou! Aan de hand van ‘De gouden cirkel’, van Simon Sinek maak je stap voor stap je eigen, unieke en inspirerende verhaal.

Wegwijs binnen de provinciale en lokale democratie

Deze workshop wijst je op een interactieve manier de weg binnen de provinciale en lokale democratie. Je leert hoe het provinciale en het lokale bestuur werkt. Na afloop van de workshop weet je wie je het beste kunt benaderen als je een specifieke vraag hebt.

Maatwerk

In ons aanbod zit vast wel een training of workshop die je aanspreekt. Is dat niet zo, laat het ons weten. Samen met jou kijken wij waar behoefte aan is en maken aan de hand daarvan graag een voorstel voor een aanbod op maat!

Deel deze pagina op: