BroedplaatsZ: samen broeden op betere zorg

Op BroedplaatsZ delen mensen die zorg gebruiken of werkzaam zijn in de zorg hun ervaringen. Door te bloggen en te twitteren over hun leven en werk maken zij zichtbaar wat er speelt. Wat doen zij? Waar worden zij door geraakt? Wat gaat goed en wat kan beter op het gebied van zorg? De ervaringen van de deelnemers geven inzicht in het leven van mensen die zorg gebruiken. Beleidsmakers en anderen kunnen hier gebruik van maken, zodat beleid nog beter aansluit op de vraag van de mensen voor wie de zorg bedoeld is.

01

NIET ZOMAAR EEN HUISDIER

Een huisdier kan bijdragen aan rust en herstel. Koen vertelt wat zijn hond voor hem betekent. Heb jij ook zo’n speciale band met je dier? Wat betekent dat voor jou?

02
WONDEREN BESTAAN (HELAAS) NIET
!

Wanneer je een fysieke beperking hebt, word je vaak met het regelen van het nodige papierwerk geconfronteerd om te 'bewijzen' dat je echt lichamelijk beperkt bent. Kan dat niet anders vraagt Lotte zich af?

03

VAN DROOM NAAR HEUSE MEDEZEGGENSCHAPSBOOM

Vier cliënten van Amarant Groep, waaronder Niklas, gingen in gesprek over wat medezeggenschap voor hen betekent en lieten dit visueel weergeven in een 'Medezeggenschapsboom'.


Wat zie jij als zorgprofessional in de ‘Medezeggenschapsboom’?

Deel deze pagina op: