ORGANISATIE-AANPAK POSITIEVE GEZONDHEID


Medewerkers vitaal en positief gezond door samenwerking Zorgbelang en Greenhabit

Greenhabit is een vitaliteitsprogramma dat bedrijven/organisaties kunnen inzetten voor de fysieke en mentale gezondheid van hun medewerkers. In twaalf weken tijd gaan medewerkers door middel van een app/game en een opleidingsprogramma aan de slag met onderwerpen als gezonde voeding, bewegen, ontspannen, positief denken en de sociale omgeving. Er wordt iedere dag aandacht besteedt aan deze vijf elementen die ervoor zorgen dat medewerkers een gezonde leefstijl ontwikkelen en volhouden. Het gaat dus om het ontwikkelen van nieuwe gewoonten.


Zorgbelang Brabant | Zeeland is onlangs een samenwerking gestart met Greenhabit. ‘Deze samenwerking past heel goed in onze visie op eigen regie en positieve gezondheid’, legt Zorgbelang directeur Jiska van den Hoek uit. “Regie over je gezondheid is zo belangrijk. Dat geldt voor kwetsbare mensen maar ook voor mensen die extra druk ervaren doordat zij bijvoorbeeld hun baan moeten combineren met zorgtaken. Het programma van Greenhabit kan hen helpen grip te houden op hun eigen gezondheid.”

ERVARING PROJECTLEIDER
ELLIS VAN BOXTEL


“Dagelijks begint mijn dag met een grote glimlach door het eerste berichtje: een recept, mooie spreuk of iets liefs doen voor iemand. Ik beweeg veel meer, zonder dat het moeite kost. Ik sta meer stil bij dingen en heb enorm genoten van de mooie bloesems die in bloei staan. Ik kan beter met dagelijkse uitdagingen omgaan en ben elke dag trots als ik ‘positiviteit’ mag aanvinken voor ik naar bed ga.”
“Greenhabit leert me vooral dat het gemakkelijker kan en dat het niet elke dag perfect hoeft te zijn. Ondanks dat ik een aantal keer per dag de Greenhabit app open, gebruik ik mijn telefoon veel minder vaak. Wil jij meer genieten en vaker vrolijk zijn? Ga met je collega’s en je thuis buddy starten met Greenhabit!”

Organisatie-aanpak Positieve Gezondheid

Met de organisatie-aanpak Positieve Gezondheid integreert Zorgbelang het online Greenhabit programma met vitaliteitsbeleid van organisaties. Nelleke Maathuis, coördinator van de Academie Zorgbelang verzorgt verschillende offline onderdelen van dit programma: “Wij maken met de deelnemers een vliegende start met informatie over Positieve Gezondheid. Wij organiseren gedurende het online programma verschillende workshops die de individuele doelstellingen van de deelnemers ondersteunen. En aan het einde van de twaalf weken besluiten wij het traject met een co-creatiesessie om ervoor te zorgen dat de inzichten uit het Greenhabit programma ook geborgd worden binnen de organisatie.”

Benieuwd?

Ben jij benieuwd naar het programma van Greenhabit en de organisatie-aanpak Positieve Gezondheid? En wat dit voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op het Nelleke Maathuis: nmaathuis@zorgbelang-brabant.nl. Zij kan je er alles over vertellen.

Deel deze pagina op: