HEALTH INNOVATION SCHOOL ZUID WEST NEDERLAND:


Samen innoveren in de regio

Projectleider Karim el Barkaoui nam van januari tot en met mei 2019 samen met 49 andere professionals deel aan de Health Innovation School Zuid West Nederland. Een initiatief van GGD-West Brabant, Care Innovation Center West-Brabant en Alles is Gezondheid. Met als doel te leren hoe je door samen te innoveren verder komt op het gebied van gezondheid.

Karim is erg enthousiast over zijn deelname: “Mooi om met 50 enthousiaste mensen aan de slag te gaan met co-creatie en innovatie! Met als gemeenschappelijke gedrevenheid het willen veranderen, innoveren en anders naar vraagstukken kijken.”

Samen aan de slag

De Health Innovation School Zuid West Nederland was de eerste regionale editie. “De kracht van deze editie is ook echt het regionale karakter. Hierdoor ontstaan nieuwe regionale netwerken. En je kunt meters maken doordat je samenwerkt met regionale collega’s”, vertelt Karim. In kleine projectgroepen werkten de deelnemers, samen met een coach, aan een innovatieve oplossing. Karim ging met zijn groep aan de slag met de problematiek van het afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van de huisarts. Dit mondde uit in de zorgoplossing ‘OnHealthCare’.


Alle deelnemers werden tijdens een zestal opleidingsdagen geïnspireerd en voorzien van veel informatie. Zo startte elke opleidingsdag met een bijdrage door een ervaringsdeskundige. “Dat ervaringsverhaal drukt je met je neus op de feiten, dan weet je voor wie je het doet”, vertelt Karim. Ook spraken er bekende gastsprekers, zoals staatssecretaris van VWS Paul Blokhuis, secretaris-generaal van VWS Erik Gerritsen en Lucien Engelen, CEO van Transform Health.

OnHealthCare

Het verder werken aan innovatieve zorgoplossingen stopt niet na de Health Innovation School. Karim licht toe: “Tijdens de eindpresentatie op 23 mei adopteerden twee bestuurders uit de huisartsen- en thuiszorg onze zorgoplossing ‘OnHealthCare’. Dat betekent dat wij op dit moment een businessplan schrijven, waarna wij willen starten met een regionale pilot. Wij werken dus nog steeds samen aan ‘OnHealthCare’. ”

Op de hoogte blijven?

Wil je de ontwikkeling van ‘OnHealthCare’ volgen? Neem dan regelmatig een kijkje op www.gemakindehuisartsenzorg.nl en volg Karim en zijn mede-projectleden op LinkedIn.


Wil je meer weten over de Health Innovation School? Kijk dan op hun website.

Deel deze pagina op: