Informeren, inspireren en motiveren op conferentie
‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’

Hoe maak je je organisatie rookvrij?

Op donderdag 6 juni 2019 vond in de Uitvindfabriek in Breda de conferentie ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ plaats. Organisaties uit het onderwijs, de sport en de zorg werden geïnformeerd, geïnspireerd en gemotiveerd om het dynamische proces van het rookvrij maken van je organisatie zo goed mogelijk in te zetten. JOGG Breda organiseerde de conferentie. Ook Zorgbelang Brabant | Zeeland was hierbij aanwezig. Met het ondertekenen van het manifest ‘Op weg naar een Rookvrije Regio’ van 'Verbonden in Zorg' zetten wij ons in voor een rookvrij Zorgbelang Brabant | Zeeland.

Rookvrij spelen, leren en opgroeien. Het zou eigenlijk normaal moeten zijn. Zeker als je kijkt naar de schadelijke gevolgen die (mee)roken met zich meebrengt. Uit onderzoek van het landelijk project ‘Rookvrije Generatie’ (een initiatief van het KWF, Hartstichting en Longfonds) blijkt dat driekwart van de Nederlanders positief is over een actief rookvrijbeleid. In Brabant worden steeds meer plekken rookvrij.

DELEN BEST PRACTICES


Met elkaar in gesprek over stellingen met betrekking tot een rookvrije omgeving.

Hogeschool Avans, het Amphia Ziekenhuis, Optisport en GGZ Breburg vertelden de deelnemers hoe bij hen het proces naar een rookvrije organisatie is verlopen. Zij deden belangrijke ontdekkingen: duidelijke communicatie richting medewerkers is heel belangrijk. Dit hebben de organisaties op verschillende manieren ingevuld: rollenspellen om de nieuwe situatie na te bootsen, elkaar aanspreken als men ziet dat er wel wordt gerookt. Ook filmpjes verspreiden waarin medewerkers worden geïnterviewd, blijkt een handige tool. En natuurlijk moet er richting de bezoekers van je organisatie ook duidelijk worden gecommuniceerd dat je een rookvrije organisatie bent. Via rookvrijegeneratie.nl kun je hier mooi materiaal voor vinden, dat je daarbij kan helpen.

Na het delen van de best practices gingen de deelnemers met elkaar in gesprek over stellingen met betrekking tot een rookvrije omgeving. Daarna deelden zij de uitkomsten plenair:

  • Zorg voor ambassadeurs in je organisatie.
  • Start binnen je organisatie daar waar positieve energie zit.
  • Breng een positieve boodschap: maak er bijvoorbeeld een challenge van.
  • Maak mensen bewust van hun (toekomstige) professionele voorbeeldrol.
  • Maak gebruik van elkaars hulp in het proces; zoek andere organisaties op.
  • Deel draaiboeken, tools en tricks.
  • Ga gewoon DOEN!