Stay tuned: fascinerende video over de impact van corona

Danskunstenaar Andrew Greenwood, Switch2Move, en neuropsycholoog Erik Scherder maken nog dit jaar een video over de impact van Corona en de weg naar herstel. Waarom? We vroegen het aan Andrew zelf. Andrew is gefascineerd dat alle vormen van dementie, Parkinson en ziekteverschijnselen in het algemeen geen eenduidig symptoom hebben. Andrew: “Ik werk met verschillende mensen. Sommigen bewegen veel, anderen weinig. Met mijn danskunst wil ik álle mensen bereiken, ook zij die niet veel bewegen. Ik ben namelijk van mening dat zelfs de kleinste beweging al soelaas kan bieden.” Neuropsycholoog Erik is ervan overtuigd dat de juiste aanpak per persoon verschilt, maar dat zelfs bij passieve beweging, dus als je iemand vasthoudt, de motorische gebieden worden geactiveerd. En met deze overeenkomstige gedachte slaan Andrew en Erik de handen ineen. Samen nemen zij de gevolgen van corona onder de loep. Wat is de lichamelijke en geestelijke impact van corona op ons gezin? Wat zijn de gevolgen van de ziekte, wat is de weg van herstel en wat doen de beperkte fysieke contactmogelijkheden van familie en vrienden met je? In een informatieve video licht Erik de effecten van corona op het brein toe. Andrew gaat daarbij in op de mogelijkheden van beweging en muziek als preventief, herstel- en verbindend middel in deze corona(kerst)tijd. De video komt op 20 december 2020 live. Stay tuned!

#warme december

Corona had afgelopen jaar een grote impact op ieders leven. Zorgbelang Brabant | Zeeland steekt je een hart onder de riem met drie kunstprojecten over corona: de film switch2move, een animatie en kijkdozen, voor en door Brabanders.

Houd de hashtag #warmedecember in de gaten en bezoek onze website of de community Broedplaatsz Zelfzorg en corona voor meer informatie. Vragen? Neem contact op met projectleider Sanne Peeters via: speeters@zorgbelang-brabant.nl.

Hoe werkt preventieve zorg?

Stérk.Brabant maakte er een aansprekende video over, met onder andere Switch2Move in beeld!

Bezoek de website van Switch2Move en ontdek de verschillende DansKunst video’s.